Prokuroria nis hetimet për zhdukjen e dokumenteve në regjistrat e Kadastrës së Tiranës

57
Sigal

Prokuroria e Tiranës njofton se ka nisur kryesisht hetimet për humbjen apo dëmtime të tjera të regjistrave të kadastrës Tiranë. Prokuroria ka regjistruar procedimin për veprat penale të “Shpërdorimit të detyrës” dhe “Zhdukjes dhe vjedhjes se dokumentave”.

Në njoftim thuhet se Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, ka marrë shkas nga deklaratat e bëra në media nga ana e Drejtorit të Përgjithshëm të Agjensisë Shtetërore të Kadastrës, Artan Lame, lidhur me humbjen apo dëmtime të tjera të faqeve të regjistrave të kadastrës, për zonat në zhvillim të Tiranës si Farka, Ndroqi, Shën Gjergji etj.

Prokuroria thekson se do të hetojë në drejtim të zbulimit dhe vënies përpara përgjegjësisë penale të çdo zyrtari apo personi të përfshirë në veprimtari të kundraligjshme në dëm të interesave të ligjshme te qytetarëve apo shtetit.

“Ka filluar kryesisht, hetimet duke regjistruar procedimin penal nr. 4807 datë 21.06.2022, për veprat penale të “Shpërdorimit të detyrës” dhe “Zhdukjes dhe vjedhjes se dokumentave”, parashikuar nga neni 248 dhe 192/a i Kodit Penal, pa autorë të dyshuar.

Lidhur me faktet e sipërpërmendura Prokuroria pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Tiranë, është e angazhuar maksimalisht që të hetojë në drejtim të zbulimit dhe vënies përpara përgjegjësisë penale të çdo zyrtari apo personi të përfshirë në veprimtari të kundraligjshme në dëm të interesave të ligjshme te qytetarëve apo shtetit”, thekson njoftimi i Prokurorisë.