Presidenti Meta letër Ruçit dhe Kuvendit: Deri tani jam vënë para faktit të kryer të rrëzimit të propozimeve për tre kandidatura radhazi për në KLSH

83

Meta: Të tre këto kandidatura përmbushnin kriteret ligjore dhe gëzonin përvojë të gjerë profesionale

Meta: Nisi fushatë në media për miratimin e një projektligji, për emërimin e Zv/Kryetarit të KLSH

Meta: Kjo fushatë ka për qëllim ushtrimin e presionit politik ndaj Presidentit

Meta: Presion politik për të propozuar një kandidaturë nga ato që kërkon prej kohësh mazhoranca

Meta: Ky veprim i Kuvendit tregon mungesë vullneti për bashkëpunim me Presidentin

Meta: E njëjta qasje e Kuvendit si gjatë procesit të emërimit të anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese

Meta: Nëse vijohet në drejtimin për kapjen e institucioneve të pavarura, tregues se 3 kandidatët për KLSH u rrëzuan pa të drejtë

Meta: I KAM KERKUAR KRYETARI TE KLSH Z.BUJAR LESKAJ TE QENDROJE NE DETYRE DERI NE ZGJEDHJET E KRYETARIT TE RI

Meta: BUJAR LESKAJ TE MOS I BINDET ASNJE URDHRI PER UZURPIMIN E KETIJ POZICIONI KUSHTETUES