Përdhunoi gjyshen/ Lejuan gazetarët ta pyesnin në furgonin e policisë, pezullohen 3 policët që shoqëruan të dënuarin

153
Sigal

Policia e Fierit ka shkarkuar nga puna tre punonjës të Komisariatit të Lushnjës, të cilët kanë lejuar gjatë shoqërimit për në gjykatë komunikimin e 36 vjeçarit Saimir Meçani i cili akuzohet për përdhunimin e gjyshes së tij, me gazetarët dhe qytetarët e pranishëm në dyert e Gjykatës.

Drejtori i Policisë së Fierit ka pezulluar menjëherë nga detyra punonjësit T. K., F. G. dhe G. Ç., për shkelje të rëndë, pasi kanë lejuar komunikimin e 36-vjeçarit në kundërshtim me procedurat standarde të punës.

Njoftimi i policisë:

Gjatë paradites së sotme, Patrulla e Përgjithshme e Policisë së Komisariatit Lushnjë ka shoqëruar për masë sigurie në Gjykatë, shtetasin S. M., 36 vjeç, i cili dy ditë më parë dyshohet se ka dhunuar dhe ka kryer marrëdhënie seksuale me dhunë me gjyshen e tij.
Në përfundim të marrjes së masës së sigurisë, punonjësit e Policisë që ishin të planëzuar me shërbim për shoqërimin e 36-vjeçarit, në kundërshtim me procedurat standarde të punës, duke shpërdoruar detyrën kanë lejuar qytetarë e gazetarë të bisedonin dhe ta pyesnin shtetasin e ndaluar brenda automjetit të Policisë.
Në lidhje me këtë shkelje, Drejtori i Drejtorisë Vendore të Policisë Fier ka bërë pezullimin e menjëhershëm nga detyra të punonjësve T. K., F. G. dhe G. Ç., për shkeljen e kryer.
Ndërkohë, Drejtoria e Standardeve Profesionale në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit ka nisur menjëherë hetimin disiplinor ndaj këtyre punonjësve, për shkelje të rëndë.