OBSH: Mund të kemi një valë të tretë në vitin 2021

87
Press briefing with David Nabarro, Secretary-General’s Advisor on the 2030 Sustainable Development Agenda, and Selwin Hart, Director of the Secretary-General’s Climate Change Support Team

Përfaqësuesi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë parashikoi një valë të tretë të pandemisë në Evropë në fillim të vitit 2021, nëse qeveritë përsërisin atë që ai tha se ishte një dështim për të bërë atë që duhet në parandalimin e valës së dytë të infeksioneve.

“Ata humbën ndërtimin e infrastrukturës së nevojshme gjatë muajve të verës, pasi vendosën valën e parë nën kontroll”, tha David Nabarro, zyrtar i OBSH-së në një intervistë për gazetat zvicerane.

Evropa për pak kohë u gëzua duke u ulur nivelet e infeksioneve që tani po rriten përsëri, Gjermania dhe Franca të shtunën panë raste që u rritën me 33,000 së bashku, Zvicra dhe Austria kanë mijëra raste çdo ditë, ndërsa Turqia raportoi një rekord të 5,532 infeksioneve të reja.

Nabarro veçoi lëvizjen e Zvicrës për të lejuar skijimin me maska​, pasi vendet e tjera alpine si Austria kanë mbyllur resortet e skive. Nabarro tha se Zvicra mund të arrijë një nivel shumë të lartë infeksionesh dhe vdekjesh.

Zyrtari i OBSH-së përgëzoi përgjigjen e vendeve aziatike si Koreja e Jugut, ku infeksionet tani janë relativisht të ulëta.

Nabarro gjithashtu tha se Azia nuk i lehtësoi kufizimet para kohe, gjë që çoi në kontroll të situatës.