Një ditë pas vizitës së sekretarit Blinken në Tiranë, reagon Ambasada Amerikane

31
Sigal

Një ditë pas vizitës në Tiranë të Sekretarit amerikan të Shtetit Antony Blinken, Ambasada Amerikane ka bërë një përmbledhje të takimeve të kryera.

Po ashtu, edhe një herë theksi u vu në mesazhet kryesore që Blinken përcolli në Tiranë.

Reagimi i Ambasadës:

Sekretari i Shtetit i SHBA Antony Blinken u takua me Presidentin e Shqipërisë Bajram Begaj, Kryeministrin Edi Rama dhe anëtarë të qeverisë gjatë vizitës së tij historike në Shqipëri dje. Sekretari Blinken pohoi se Shqipëria është kryesore në përballimin e kaq shumë prej sfidave me të cilat përballemi dhe se ne mund t’i përballojmë në mënyrë më efektive së bashku. Sekretari falënderoi Shqipërinë për mikpritjen e saj ndaj afganëve, mbështetjen e saj për Ukrainën në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara dhe për mbështetjen e saj për Ukrainën kundër pushtimit të tmerrshëm dhe të paprovokuar të Rusisë.

Ai vuri në dukje se lidhjet e biznesit vazhdojnë të rriten dhe diskutoi nevojën për të vazhduar forcimin e reformës së pavarur në drejtësi si pjesë thelbësore e nxitjes së rritjes ekonomike dhe përpjekjeve për pranimin në BE. Në përfundim të udhëtimit, Sekretari dhe Ministri i Jashtëm Igli Hasani nënshkruan dy marrëveshje bashkëpunimi, për kornizën kundër manipulimit të informacionit të shtetit të huaj dhe për programin e shkëmbimit akademik Fulbright.