Nis mësimi , ja si do të zëvendësohen orët e humbura

689
Sigal

Me rifillimin e mësimit, ka nisur dhe zëvendësimi i orëve të humbura. Në Fakultetin e Inxhinierisë së Ndërtimit prej situatës së shkaktuar nga tërmeti është pezulluar mësimi për afër 3 javë e gjysmë. Por orët e humbura do të zëvendësohen gjatë fundjavave.

Më saktësisht, prej datës 6 janar e deri më 14 shkurt, kur përmbyllet dhe semestri i parë, do të bëhet mësim për 6 shtuna dhe një të dielë. Tre të shtuna gjatë muajit janar, tre të shtuna gjatë muajit shkurt dhe një të diel të muajit shkurt. Zëvendësimi i orëve do të vijojë dhe gjatë semestrit të dytë, ku do të zhvillohet mësim dhe për 5 të shtuna radhazi, deri më 30 maj. Nga pezullimi i mësimit në fakultetin e Inxhinierisë së Ndërtimit u prekën rreth 2000 studentë.

Dhe në Universitetin e Mjekësisë, fakultetet kanë bërë një plan të detajuar për zëvendësimin e orëve të humbura. Më konkretisht një pjesë e orëve do të zëvendësohen gjatë fundjavave por njëkohësisht do të zhvillohet mësimi gjatë ditëve të javës me orar të shtuar. Më këto ritme pritet që studentët të rikuperojnë orët e humbura por duke ju rikthyer normalitetit dhe ritmit të vitit.

Përsa i përket shkollave të përkohshme që janë themeluar pranë hoteleve ku janë sistemuar banorët e mbetur të pastrehë si pasojë e dëmeve të marra në banesa për shkak të tërmetit të 26 nëntori, disa prej tyre vijojnë ende të jenë funksionale. Fëmijët e familjeve që kanë marrë bonusin e qirasë dhe janë zhvendosur prej hotelit, kanë shkuar në shkollat dhe kopshtet më të afërta. Ndërsa ka ende një numër minimal nxënësish nëpër hotele, ndaj për to vazhdon ende shkolla e përkohshme.