Nesër do të lexoni/ Ambasada gjermane: Si do të jepen vizat për punësim e studim

539
Ambasada gjermane në Tiranë bëri të ditur se për çështjen e vizave të personave, të cilët duan të studiojnë apo punësohen, nuk ka asnjë privilegj për agjencitë e udhëtimit, zyrat e avokatisë apo operatorë të tjerë. “Lutemi të merret në konsideratë që caktimi i takimit per aplikim për vizë lihet vetëm për një person. Për këtë arsye takimet për bashkëshortët dhe fëmijët, pavarësisht nga mosha e tyre, duhet të lihen më vete”, bëri të ditur ambasada. Reagimi i selisë diplomatike të Berlinit vjen pas shtimit të operatorëve të ndryshëm, që u premtojnë qytetarëve siguri në pajisjen me vizë studimi apo punësimi, kundrejt një pagese të caktuar apo pjesëmarrjes në kurse të posaçme.

Caktimi i takimit në ambasadë
Në çështje vizash Ambasada nuk bashkëpunon as me agjencie udhëtimi, kancelari avokatie apo një operator tjetër komercial, dhe nuk u ofron atyre asnjë privilegj. Rezervimi kryhet përmes VETË aplikuesit. Caktimi i ditës dhe orës së aplikimit është PA KOSTO. Aplikantët pa një takim do të refuzohen.
Ju lutem mbani parasysh: Nëse në ditën e aplikimit numri i pasaportës nuk përputhet me numrin e dhënë në sistemin e rezervimit të takimeve, ju nuk do të pranoheni në seksionin…
Për më tepër nesër në gazetën “Telegraf”…