Ndahen çmimet e fituesve të Tiranathlone, Veliaj: Forcojmë bashkëpunimin mes vendeve të rajonit

198
Sigal

Është përmbyllur me sukses edicioni i parë i Tiranathlone në Tiranë, një aktivitet i rëndësishëm i tregarëshit, i organizuar nga Bashkia e Tiranës dhe Ambasada e Greqisë në vendin tonë. Për gati tre orë sportdashësit kanë garuar në ambientet krejtësisht të reja të “Parkut Helen” në Liqenin e Farkës në tre disiplina: not, çiklizëm dhe ecje sportive.
Pjesëmarrësit nga Gjermania, Italia, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Austria dhe natyrisht edhe nga Shqipëria dhe Greqia u angazhuan në gara noti 750 metra, garë çiklistike 20 km, dhe ecje sportive 5 km për burra dhe gra.
Në përfundim janë shpërndarë edhe çmimet për sportistët që kryesuan në këto gara. Fituese e Tiranathlone për femrat është shpallur Stefani Polihroniadis, nga Greqia, e ndjekur nga Deborah Keci dhe Rita Zeqiri nga Shqipëria.
Ndërsa për kategorinë e meshkujve, fitues janë Panagiotis Bitados, Strahinja Trakic dhe Panagiotis Polyzos.
Gjatë ceremonisë së shpërndarjes së çmimeve, kryebashkiaku Veliaj falënderoi homologun e tij grek, Kostas Bakoyannis, për bashkëpunimin, si dhe theksoi rëndësinë e aktiviteteve sportive e kulturore në forcimin e bashkëpunimit mes dy vendeve tona, duke iu referuar edhe historisë së dy refugjatëve nga Afganistani dhe Siria të cilët tashmë jetojnë në Shqipëri.