Ministrja e Financave dhe Ekonomisë flet për “pagën e luftës”, aplikimin dhe se ku do kalojnë këto para

70

E ftuar sot në një emisionin në ‘Top Channel’, ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Anila Denaj, ka folur me shifra konkrete në lidhje me paketën ekonomike të qeverisë për përballimin e situatës së COVID-19.

Denaj tha se ka nisur aplikimi për pagën e luftës dhe se janë rreth 60 mijë punonjës dhe rreth 30 mijë biznese që do përfitojnë.

Ajo foli edhe për aplikimin si dhe ku do kalojë kjo pagesë.

“Nga llogaritjet tona rezultojnë se kemi rreth 60 mijë punonjës që do ta përfitojnë pagën e luftës. Ndërsa nga niptet active kemi 30 mijë biznese.

Aplikimi duhet bërë nga bizneset por paga do u kalojë në llogaritë e punonjësve”,- tha ministrja.