Marrëveshja Detare e fshehtë midis Egjiptit dhe Greqisë që ngriti në këmbë turqit

116

Nga Gazmir Tahiri:

Kjo eshte Marrëveshja Detare e fshehte midis Egjiptit dhe Greqise qe ngriti ne kembe turqit. Me kete marrëveshje cdo lloj anije qe te hyje apo dale nga Dardanelet duhet te marre leje nga autoritetet greke. Nen garancine e Merkel turqit stopuan kerkimet per gaz ne Mesdhe dhe u ulen ne tavolinen e bisedimeve. Nderkohe vetem pardje turqve iu vu ne tavoline kjo marrveshje. Ata u cuan nga tavolinat dhe tani jane ulur neper nendetse  ! Zoti e nxjerrte me hajer.

P.s
Per palen shqiptare zona vjen gjer ne Karaburun afersisht por kjo sperben ndonje te re per ne. E dijme ka 3 muaj dhe ska nxjerre kush asnje germe. Jemi popull i ndjeshem  !