“Këta persona rrezikojnë shumë”, ISHP: Si të ruheni nga koronavirusi

87

Instituti i Shëndetit publik nënvizon edhe një herë kujdesin që duhet të kenë sidomos disa kategori të caktuara pasi janë më të rrezikuar se të tjerët nga COVID-19.

Më të rrezikuarit sipas ISHP janë personat me moshë mbi 65 vjeç, me sëmundje të zemrës, sëmundje kronike të mushkërive, astmë e diabet, personat që kanë sistem imunitar të dobët dhe janë në trajtim për kancer.

Çfarë duhet të bëjnë ata për të shmangur infektimin me koronavirus?

Shmangni kontaktin e ngushtë me persona të tjerë

Shmangni vendet e populluara dhe qëndroni në shtëpi

Lani duart sa më shpesh.