Kardinali Ernest Troshani ka mbërritur në aeroportin “Nënë Tereza”, pritet nga Kryeministri Edi Rama

221

Gazeta Telegraf/ Kardinali
shqiptar Ernest Troshani ka mbërritur në aeroportin “Nënë Tereza”. Ai është
pritur nga kryeministri i vendit Edi Rama dhe përfaqësues të Kishës Katolike.

Troshani u shpall Kardinal nga
Papa dy ditë më parë, gjatë meshës së mbajtur të dielën, në Vatikan.

At
Ernest Troshani përloti Papa Françeskun, në vizitën e këtij të fundit në
Shqipëri në 21 shtator 2014-ë, me dëshminë e tij për vuajtjet gjatë viteve të
regjimit komunist. Troshani është shqiptari i dytë që shpallet kardinal nga
papa