Hapja e kufijve më 1 korrik/ Zbulohet drafti i BE: Mes vendeve që do të lejohen edhe Shqipëria

298
Sigal

Zyrtarët e lartë të BE kanë krijuar një draft mbi hapjen e kufijve për një sërë vendesh që nuk kanë shkallë infektimi të lartë nga COVID-19. Ende ka debate nga zyrtarët e lartë në Bruksel, nëse duhet të hapen kufijtë më 1 korrik apo jo, por momentalisht është një drafi i cili sipas mediave ndërkombëtare ka shtetet përkatëse si më poshtë. Dallohet se mes tyre është edhe Shqipëria, që do të thotë se nga 1 korriku BE do të hapë kufijtë me Shqipërinë. Por mbetet vetëm konfirmimi. Ndërkohë BE po mendon që mos hapë kufijtë më 1 korrik me SHBA, Brazilin, Rusinë dhe Katarin që kanë shkallë të lartë infektimi dhe shtim të rasteve.

LISTA E VENDEVE ME TË CILAT BE MUND TË HAPË KUFIJTË

Vatican City

Monaco

Montenegro

Andorra

Serbia

Bosnia and Herzegovina

Ukraine

Albania

Turkey

Kosovo

Democratic People’s Republic of Korea

Turkmenistan

Vietnam

China

Thailand

Myanmar

Mongolia

Japan

South Korea

Georgia

Bhutan

Lebanon

Indonesia

Uzbekistan

India

Tajikistan

Kazakhstan

Palau

New Zeland

Australia

Dominica

Bahamas

Saint Lucia

Uruguay

Jamaica

Cuba

Guyana

Paraguay

Venezuela

Nicaragua

Costa Rica