Greqia zgjat ndalimin e fluturimeve për shqiptarët deri më 31 gusht, kategoritë që bëjnë përjashtim

247
Sigal

Qeveria e Greqisë ka vendosur të zgjasë ndalimin e hyrjes për ndërkombëtarët jashtë Bashkimit Evropian, deri më 31 gusht.

Sipas autoriteteve Greke, vendimi u mor për shkak të situatës së rënduar nga pandemia në disa vende, dhe në përpjekje për të ndaluar përhapjen e COVID-19, raporton abcnews.al.

Sidoqoftë, shtetasit e 11 vendeve të mëposhtme janë të përjashtuar nga ndalimi, ato janë:

Australia, Gjeorgjia, Kanada, Zelanda e Re, Japonia, Koreja e Jugut, Ruanda, Tajlanda, Uruguaji, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Tunizia.

Përjashtime të tjera nga ndalimi, sipas Autoritetit Grek të Aviacionit Civil përfshijnë:

Shtetasit e Zonës së BE / Shengenit, si dhe bashkëshortët ose qytetarët e tyre me të cilët kanë hyrë në një marrëveshje bashkëjetese, dhe fëmijët e tyre (të mitur).

Stafi mjekësor dhe infermieror, si dhe profesionistë dhe studiues në fushën e shëndetësisë.

BE / Zona e Shengenit rezidentë afatgjatë dhe shtetas të vendeve të treta që marrin një leje qëndrimi në Zonën BE / Shengen.

Anëtarët e misioneve qeveritare dhe autoriteteve diplomatike ose konsullore.

Personeli ushtarak dhe i sigurisë së bashku me stafin e Sekretariatit të Përgjithshëm për Mbrojtjen Civile.

Personat e punësuar në fushën e transportit, përfshirë ekuipazhet e avionëve, detarët, zjarrfikësit e personelit të fluturimit me qira dhe ekuipazhet.

Drejtuesit e kamionëve (dhe personeli i tyre i nevojshëm) që kalojnë nëpër Greqi për të transportuar mallra.

Studentët, pasagjerët tranzit, kujdestarët e moshuar dhe personat me aftësi të kufizuara dhe punëtorët bujqësorë sezonalë.

Në fillim të këtij muaji, Zëvendës Ministri i Shëndetësisë Vasilis Kotzamanis njoftoi se vendi po kryen 9,000 teste COVID-19 çdo ditë, në pikat e hyrjes së vendit.

Mes pandemisë COVID-19, Greqia ndaloi fluturimet drejt dhe nga Shqipëria, Turqia dhe Maqedonia e Veriut deri më 31 korrik, sipas një direktive të aviacionit (NOTAM) të Autoritetit Grek të Aviacionit Civil.

Muajin e kaluar, qeveria e Greqisë hapi dyert e saj për banorët e 14 vendeve të treta, të konsideruara të sigurta nga situata e koronavirusit.

Deri tani, Greqia ka regjistruar gjithsej 7.472 persona pozitivë për koronavirus, ndërsa 235 persona kanë vdekur.