Gjermania përfshin Shqipërinë në listën e vendeve me rrezik të lartë nga Covid-19, MEPJ: Çfarë duhet të keni parasysh nga 16 janari nëse udhëtoni në këtë shtet

116
Sigal

Gjermania përfshin Shqipërinë në listën e vendeve me rrezik të lartë nga Covid-19. Ky fakt është bërë i ditur nga Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme.

NJOFTIMI

Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme njofton se duke filluar nga data 16 janar 2022, shqiptarët që udhëtojnë drejt Gjermanisë do të duhet që para udhëtimit të regjistrohen në faqen e internetit www.einreiseanmeldung.de

➡️ Gjatë regjistrimit, duhet të ngarkoni një dëshmi shërimi nga Covid19 ose që jeni plotësisht të vaksinuar.

➡️ Nëse nuk mund të paraqisni asnjërën nga këto dy dëshmi, do t’ju duhet një test i Covid19 për të hyrë në Gjermani.

Pas mbërritjes do ju duhet të karantinoheni për dhjetë ditë. Pas pesë ditësh, ju mund të testoheni përsëri dhe nëse rezultati i testit është negativ, mund t’i jepni fund karantinës.

ℹ️ Informacione të mëtejshme gjenden në faqen tonë të internetit: ???? https://tirana.diplo.de/al-de/-/2502392