Fotografohet për herë të parë rrëqebulli i Ballkanit në parkun Kombëtar të Prespës

149
Sigal

Duke përkuar rastësisht me 11 vjetorin e fotos së parë të rrëqebullit në Shqipëri, zbuluar më 21.04.2011, një surprizë e bukur ishte swrish fotografimi i rrëqebullit të Ballkanit për herë të parë edhe në Parkun Kombëtar të Prespës.

Duke na vërtetuar se ky lloj po vazhdon shtrirjen e habitateve të tij në territorin e vendit, falë metodave të ruajtjes dhe konservimit.

Pikërisht kjo është fotografuar gjithashtu edhe në anën Maqedonase të Parkut të Prespës, pasi kufijtë nuk ekzitojnë për jetën e egër.