Emigrantët e kthyer në Leskovik, i kthehen prodhimit të rrushit e verës

283
I shtrirë në këmbët e malit Melesinit, Leskoviku ky qytet i vogël me 5000 banorë të çon përfytyrimin tek një dimër i gjatë me dëborë, tek pranverat e ndezura me blerim, me verën e freskët dhe një vjeshtë magjike me ngjyra prej ylberi. Ky dekor pasurohet me gryka të thepisura malesh, ku uji del i pastër, pllaja luginash dhe burime krojesh njëri pas tjetrit, tufa të mëdha pëllumbash të egër që dalin nga shkëmbinjtë e thepisur,të cilët janë bashkudhëtarë të rrugës për në zonën e Leskovikut. 
…Të plotë shkrimin mund ta lexoni nesër në Gazetën Telegraf….