E FUNDIT/ Me 95 vota pro, Kuvendi miraton rritjen e pagave të deputetëve e ministrat

73
Sigal

Kuvendi i kërkoi Presidencës të japë pëlqimin për dekretimin e menjëhershëm për këto dyprojektligje, dhe është marrë pëlqimi dhe është miratuar. Edhe për ndryshimin për pagat e administratës dhe pagën minimale, ka marrë pëlqim.

Miratohet pr.ligji për statusin e gjyqtarëve e prokurëve me 93 vota pro dhe kundër 2.

Pr.ligji për pagat e administratës, miratohet me 97 vota pro dhe 3 kundër

Projektligji për pagën e ministrave dhe deputëve: 95 pro dhe 3 kundër.

Pagat Ishte – Behet
Presidenti 257.000 lekë 425.000 lekë
Zv.Kryeministri 187.000 lekë 330.000 lekë
Kryetari I Kuvendit 229.000 lekë 393.125 lekë
Ministri 175.000 lekë 318.750 lekë
Deputeti 157.000 lekë 310.250 lekë