Duan 5 mijë euro garanci, 100 shqiptarë nuk lejohen të kalojnë në Kakavijë

249
KAKAVIJË- Mbi 100 shqiptarë janë bllokuar në pikën doganore të Kakavijës dhe nuk lejohen të kalojnë drejt Greqisë. Shkak pwr kete pengesë është bërë kërkesa e garancisë prej 5 mijë eurosh nga ana e palës greke në këtë pikë kufitare.
Qytetarët shqiptare vazhdojnë të qendrojnë në pritje që prej orës 22 të mbrëmjes së të dielës. Ata pohojnë se kjo situatë është e përsëritur prej vitesh dhe intancat përgjegjëse në Shqipëri vijojnë të heshtin.
Qytetarët i bëjnë apel qeverisë shqiptare të ndryhyjë për të zgjidhur këtë problematike