Sigal

Plazhet dhe pishinat janë vendet ideale për t’u shpëtuar ditëve të nxehta, por dermatologët japin alarmin se gjatë muajve të verës janë shtuar ndjeshëm rastet e infeksioneve të lëkurës e marrë nëpërmjet ujit.

Shumica e infeksioneve merren nga pishinat për shkak të mbipopullimit.

Ajo çfarë dermatologët këshillojnë, është kontakti i menjëhershëm me mjekun, nëse kanë shqetësime dhe apelojnë për higjienë të shtuar para dhe pas frekuentimit të pishinave apo pas një dite në plazh.