Del në ankand telefoni i Hitlerit

556
Telefoni (në foto) që përdorte Hitleri për t’i dhënë urdhëra gjeneralëve të tij është nxjerrë në ankand.
Telefoni i kuq pritet të dalë në ankand me një cmim fillestar prej 400 mijë paundësh. Ai u gjet në vitin 1945 në “Fyhrerbunker” nga një oficer britanik, i pari që hyri në bunkerin e Hitlerit, dhe më pas u shit në një shtëpi ankandesh.
Thuhet se telefoni është përdorur për shumë vite nga Hitleri, deri në vdekjen e tij.
Sigal