Deklarata e Veliaj – Ndërtimi i shkollave me PPP, biznesi do i kthehet kredia me këste

492
Ndërtimi i shkollave të reja në Tiranë do të bëhen me Partneritet Publik Privat. Biznesi do të kryejë investimet për 20 insititucione të arsimit dhe Bashkia do ti kthej detyrimet në trajtë kredie përgjatëve viteve. Kjo për shkak se është e pamundur përballimi i investimit me buxhetin e shtetit.
Ndërtimi i 20 shkollave të reja të Tiranës do të ndërtohet me Partneritet Publik Privat.
Bashkia do t’ia besojë ndërtimin e tyre biznesit privat dhe do ti shlyej detyrimet e tyre në trajt kredie në çdo vit.
Kjo për shkak se kostoja për ndërtimin e objekteve arsimore është e lartë dhe e papërballueshme për tu shlyer me buxhetin e Bashkisë.
Gjatë analizës vjetore në qëndrës për edukimin dhe zhvillimin e fëmijëve, kryebashkiaku Veliaj u ndal në punën e çerdheve dhe të kopshteve, në investimet e kryera në 31 çerdhe dhe 27 kopshte.
Bashkia e Tiranës ka rikthyer bursat për nxënësit ekselentë. Me fond të posaçëm mbështeten 2228 fëmijë të kryeqytetit.
Veliaj nderoi edhe me medalje të qytetit punonjëset më të vjetra të çerdheve dhe kopshteve.
Sigal