Covid19 gjatë sezonit veror – Sa mund të zgjasë virusi në pishina?

247
Sigal

Guido Rasi, konsulent i komisionerit të urgjencave Coronavirus dhe ish-drejtor i Agjencisë Evropiane të Barnave (Ema), shpjegoi në lidhje me rreziqet e ngjitjes së Sars-Cov-2 në pishinat.

“Ekziston një studim norvegjez, i cili ndjek vëzhgimet e bëra tashmë, në të cilin duket se virusi nuk zgjat më shumë se 20-30 sekonda në sipërfaqen e ujit gjatë notit për shkak të klorit. Kështu që efekti duket se vërtetohet lehtë”.

Në funksion të mbërritjes së verës, një nga shqetësimet është tërheqja e vaksinave në pushime është logjistika.

Nga ana tjetër, drita jeshile e Evropës për vaksinën anti Covid për fëmijë midis 12 dhe 15 vjeç pritet këtë javë. (ANSA)/Scan