Coronavirus: 15.500 vdekje në Evropë, afro 268,191 raste

91

Nga Shpëtim Zinxhiria

Vdekjet më të mëdha janë regjistruar në Itali (8 166) dhe Spanjë (4,089), janë dy vendet më të prekura në Evropë (regjistruar sot deri ne orën 18.00 të mbremjes)

Pandemia e re e coronavirusit ka marrë jetën e më shumë se 15,000 njerëzve në Evropë, sipas një raporti të përpiluar nga Agjensia Franceze bazuar në burime zyrtare.

Deri në 18:00 sonte pati 15.500 vdekje, shumica e tyre në Itali (8.1166) dhe Spanjë (4,089), të dy vendet më të prekura, ndjekur nga Franca me 1.331 vdekje.

Përhapjet në Evropë janë zyrtarisht 268,191.

Sipas Johns Hopkins, shpërthimet në mbarë botën u dyfishuan në vetëm një javë pasi ato tejkaluan 500,000 sot ditën e enjten.