Çfarë po ndodhë me motin në Prill/ Ja sa pritet të shkojnë temperaturat

382
Temperaturat e prillit parashikohen të jetën mesatarisht 3 gradë Celsius mbi mesataren mujore. Sipas Meteoalb-it, gjatë periudhës 7 – 20 prill parashikohet që temperaturat mesatare ditore në Shqipëri të jenë mesatarisht 3°C mbi vlerat normale mujore të prillit, më e theksuar kjo anomali në zonat Lindore dhe kryesisht gjatë periudhës 7 – 15 prill 2018.
Ndërsa 10-ditëshi i fundit i muajit prill sjell temperatura shumë pranë vlerave normale mujore.
Edhe Kosova, gjatë së njëjtës periudhë pritet të shënojë temperatura mesatare ditore 3 – 4°C mbi normalet mujore të prillit ndërsa java e fundit e prillit sjell vlera tipike të prillit.
Sigal