Braimllari: Sot nderojme sakrificen e burrave dhe grave qe rane deshmore per Çlirimin e Korçes

145
Sot nderojme sakrificen e te rinjve dhe te rejave, burrave dhe grave qe rane deshmore per Çlirimin e Korçes.
Korça, krahina me patriotike qe i dha luftes Antifashiste Nacional Çlirimtare bijte me te mire.
Betejat me te forta te Luftes Antifashiste Nacional Çlirimtare u bene ne kete krahine patriotike.
Vepra e te rinjve qe rane deshmore per Çlirimin e Korçes eshte mesazhi me i qarte qe sot te rinjte duhet te behen te gjithe bashke per te shpetuar vendin nga shpopullimi i Rilindjes.
Sakrifica e sotme eshte beteja per te çliruar vendin nga Rilindja e cila eshte rreshtuar qarte kunder vlerave kombetare.
Lavdi Korçes heroike!
Lavdi vepres se deshmoreve!