Sigal

Situata në kaskadën e lumit Drin është e rëndë.

Të dy lumenjtë, Drini i Bardhë e i Zi janë kthyer në përrenj të vegjël, me shumë pak ujë.

Edhe siç duket në foto, situata është e rëndë.

Image

Boshatisja e ujëmbledhësit të Drinit pritet që të shkaktojë edhe krizë të madhe energjetike në vend.

Shfrytëzimi pa kriter i ujit nga hidrocentralet dhe thatësira që ka pushuar zonën, ka bërë që liqeni të thahet.

Nisur nga këto pamje, duket se situata e furnizimit me energji elektrike në dimër do të jetë e rëndë.

ImageImageImageImage