Artisti zvicerian për shembjen e Teatrit Kombëtar: Shkatërruat historinë (VIDEO)

81

Shkatërrimi i Teatrit Kombëtar në Shqipëri ka indinjuar jo vetëm artistët në Tiranë, por dhe në Europë. Revolta e tyre ndaj aktit të qeverisë shqiptarë është shprehur në art.

Marco Zappa një artist dhe këngëtar i njohur nga Zvicra që këndon në gjuhën italiane, i ka kushtuar një këngë shembjes së Teatrit Kombëtar në Tiranë.
“Atë natë të shtune, përse?”– titullohet kënga që trajton shkatërrimin e Teatrit Kombëtar, një pasuri kulturore kombëtare.

Në tekstin e këngës, ndër të tjera, thuhet se “u shkatërrua në mënyrë të pabesë historia”.

Video e këngës së artistit zvicerian