ANILA KALLESHI: “FEMRA E VITIT 2018”

1097
Sigal

Personazh i vlerësuar në gazetën “Telegraf”: Ja kur pasioni takon suksesshëm profesionalizmin

Dhjetori është muaji i fundit kalendarik, i një viti i cili kurorëzohet me festën e madhe të Vitit të Ri, pikërisht në ditën e tij të fundit. Por dhjetori është edhe muaji i bilanceve, arritjeve, vlerësimeve midis objektivave dhe realizimit të këtyre objektivave. Por muaji dhjetor ka edhe një risi, në të cilën intelektualët, figurat e shquara, personalitetet e fushave të ndryshme përballen me suksesin dhe vlerësimin e publikut, të vitit i kanë shërbyer prej kohësh dhe në mënyrë të veçantë vitin që sapo lëmë pas. Dhe këto vlerësime Gazeta “Telegraf” prej vitesh i ka promovuar duke ballafaquar votat, dëshirat, shërbesat që personazhe të caktuara kanë ofruar për qytetarët dhe njerëzit në nevojë. Kemi promovuar vit pas viti politikanin e vitit, artistin, sportistin, shkrimtarin, akademikun etj. Por Dhjetori 2018 ishte planifikuar të kishte si personazh “Femrën e Vitit 2018”, dhe kjo për shumë arsye, pasi ky vit ishte vlerësuar nga shumë institucione botërore si viti i mbrojtjes së grave nga dhuna. Në këtë kuadër, Gazeta “Telegraf” nëpërmjet sondazheve me lexuesit, rrjeteve sociale, vlerësimet në shërbimet kombëtare dhe aktivitetet ndërkombëtare vendosi të shpallë si “Femra e Vitit 2018”, Msc Anila Kalleshi. Dietologe, Msc. Anila Kalleshi me personalitetin e saj, përkushtimin dhe cilësinë e shërbimeve në dobi të shëndetit të grave, por edhe të të gjithë konsumatorëve ka reflektuar me këshillat e saj jo vetëm humanizëm, por ka qenë një dritare e hapur për të gjithë personat që kanë problem shëndetësore, si dhe mundësinë e parandalimit të sëmundjeve nëpërmjet dietave dhe studimeve me bazë shkencore.

Po kush është MSC. Anila Kalleshi, Femra e Vitit 2018?

Anila Kalleshi, lindur në Shkodër, më 11 Korrik 1972.

STUDIMET

Diplomuar në Universitetin e Tiranës në Fakultetin e Ekonomisë dega Financë, në vitin 1994.

Diplomuar në degën Fizioterapi në 1997 në Visa Medicinska Univerzitet në Zemun, në Beograd.

Master në “Nutrition and Dietics” në Stonebridge University London, United Kingdom

Master në “Weight Loss Control & Weight Loss Management”, në U.S.A.

Master në “Nutrizione Clinica” në Universitetin UNICUSANO në Romë, në Itali

Harvard Medical School  “Lifestyle Medicine: Tools for Promoting Healthy Change”, në U.S.A.

Master 1 vjeçar në Universitetin “Tor Vergata” në Romë “ Medicina Estetica” 2016, në Itali

Universiteti Aldo Moro ne Bari Corso di Perfezionamento ” Stile di vita over 60″, në Itali

Specializuar në: Anatomy & Physiology 100, Fisioterapia, Weight Loss Control, Cosmetology and Nutrition, Weight Loss Management 101, Anti Aging Techniques, Massage and Reflexology 101, Reflexology, Massage Therapy, Weight Training, Nutrition and Dietetics, Beauty Therapy Level 2, Corso di Perfezionamento “Conosci i tuoi geni e cambia il tuo destino” .

Anëtare e “L’associazione Italiana di Dietetica e Nutrizione Clinica (ADI)”, Anëtare e “British Dietetic and Nutrition Association (BDNA)”, Anëtare e “European Confederation of Dietetic Association (ECD)”, Anëtare e “American Dietetic and Nutritionist Association”, Anëtare e “Academy of Nutrition and Dietetics” .

Në 23 tetor 2017 u themelua Shoqata “Albanian Lifestyle Medicine Association” ALMA shoqatë promovon dhe përhap kulturën e stilit korrekt të të jetuarit sikurse parashikohet dhe nga Organizata Botërore e Shëndetësisë si nocioni “shëndet” ku jam zgjedhur Presidente,

Tetor 2018 Albanian Lifestyle Medicine Association njihet zyrtarisht si pjese e Global Alliance of Lifestyle Medicine

Anëtare e ELMO European Lifestyle Medicine Organisation Anëtare e ASLM Australasian Society of Lifestyle Medicine

Anëtare e ILMA Italian Lifestyle Medicine Association Anetare e AGLM Global Alliance of Lifestyle Medicine

Anetare e MSLM Mediterranean Society of Lifestyle Medicine Dhjetor 2018 Anila Kalleshi eshte zgjedhur nga Mediterranean Society of Lifestyle Medicine MSLM ne cilesine e Senior Director of Communications.

Ushtron aktivitetin në fushën e dobësimit dhe të dietologjisë që në janar të vitit 1998 me qendrën e saj Anila Kalleshi’s Center AKC.

Dietologe në Klinikēn Italiane “San Antonio” që në vitin 2011.

Pjesëmarrje në Konferenca dhe Kongrese Kombëtare dhe Ndërkombëtare:

16 qershor 2016 “5th European Nutrition and Dietics Conference” në Romë,

11-13 korrik 2016 pjesëmarrëse në 9th Euro Global Summit and Expo on “Food and beverages” në Cologne Germany

13- 14 Prill 2017 referuese ne Kongresin e 3-te grave shtatzëna me temë “Dieta në shtatzëni. – 27-29 korrik 2017 “International Conference of Dietics and Nutrition” në Romë, Itali.

– “13 th International Congress on Advances in Natural Medicines, Nutraceuticals & Neurocognition” në Romë, Itali

– 18-20 shtator 2017 në Zyrih, në Zvicër Kongresi i 16-të botëror “Nutrition and food chemistry” – 30 shtator 2017 në Universitetin “Aldo Moro” në Bari Departamenti Nazionale Scienze dello Stile di Vita ka marrë pjesë në kursin “Conosci i tuoi geni e cambia il tuo destino”

– 12 janar 2018 në Universitetin “Aldo Moro” në Bari Departamenti Nazionale Scienze dello Stile di Vita filloi studimet në Kursin e Perfeksionimit “Corso di Perfezionamento in Esperto in Stile di Vita over 60 “

24 qershor 2018 Harvard Medical School Lifestyle Medicine:

For promoting healthy Change 24 October 2018 University of Arizona College of Medecine

– Tucson Lifestyle Medicine 2018 AWARDS

– 21 Shtator 2009 Anila Kalleshi Center në ceremoninë e zhvilluar në hotel Concorde në Paris në Francë ,

Organizata ndërkombëtare B.I.D ( Bussiness Initiative Directions) organizoi “World Quality Commitment Award ” duke u nderuar me Trofenë e Artë

– 31 Maj 2010 Anila Kalleshi Center në ceremoninë e zhvilluar në Hotel Marriot Marquise në Manhattan, New York U.S.A, organizata ndërkombëtare B.I.D (Bussiness Initiative Directions) zhvilloi “ International Quality Summit Award” duke u nderuar me Trofenë Diamant.

Certificate awarded with the quality summit with platinium award for exellence and business prestige. In recognition of the continuos search for quality demonstrated by the achievement of ongoing development and innovation applied to solutions which create business results.

– 29 Nëntor 2010 Anila Kalleshi Center në ceremoninë e zhvilluar në Hotel Gouman në Londër, Angli, organizata ndërkombëtare B.I.D ( Bussiness Initiative Directions) zhvilloi “ International Quality Crown Award ” duke u nderuar me Trofenë Platin “Quality Crown” në Londër.

Certificate to Anila Kalleshi Center in recognition of outstanding commitment to Quality and Exellence which merits the International Quality Crown Award London 2010 in the real of Customer Sadisfaction, Leadership, Innovation and Efficiency as established in the QC100 TQM model.

– 20 Dhjetor 2010 Anila Kalleshi është vlerësuar me “The Platinium Technology Award” për cilësinë