Abuzonin me testet për COVID-19, Apeli lë në burg 12 mjekë dhe sekserë

192
Sigal

Gjykata e Apelit ka lënë në burg 12 mjekët dhe sekserët e arrestuar për abuzim me testet për COVID-19. Në seancën e sotme Gjykata e Apelit Tiranë, mori në shqyrtim vlerësimin e arrestit dhe caktimin e masës së sigurimit për personat nën hetim Klodian Muharremi, Eltjon Kola, Klodjan Krasniqi, Blerim Cibaku, Erlind Prenga, Artur Dani, Alfred Cani, Igli Çela, Mario Bicja, Xhuliano Senko, Ervin Hoxha, Eraldo Kalemaj, Marinela Kalaja, të dyshuar për veprën penale “Falsifikim i dokumentave”, “Falsifikim i dokumentave shëndetësore”, “Falsifikim i vulave, i stampave ose i formularëve”, “Prodhimi i mjeteve për falsifikim të dokumentave” parashikuar nga neni 186, 188, 190 dhe 192 të Kodit Penal.

Për të njëjtin procedim penal u zhvilluan edhe gjykimet për vlerësimin e arrestit dhe caktimin e masës së sigurimit për personat nën hetim shtetasit E.K, G.V dhe R.K.
Gjykata e Rrethit Gjyqësor Tiranë me vendimin nr. 1032, datë 24.06.2021 ka vendosur:
-Për personat nën hetim Klodian Muharremi, Eltjon Kola, Klodjan Krasniqi, Blerim Cibaku, Erlind Prenga, Artur Dani, Alfred Cani, Igli Çela, Mario Bicja, Xhuliano Senko, Ervin Hoxha, E.K caktimin e masës së sigurimit “Arrest në burg”.
-Për personin nën hetim mjeken Marinela Kalaja caktimin e masës “Detyrim për t’u paraqitur në policinë gjyqësore”.

Po kështu Apeli la në detyrim paraqitje dhe 4 të tjerë K.K, A.D, A.C dhe E.P.

PERSONAT E NDALUAR
1-Klodian Muharremi, lindur dhe banues ne Tirane,
2-Eltjon Kola, lindur në Pukë dhe banues në Tiranë
3-Klodjan Krasniqi, lindur dhe banues ne Tirane
4-Blerim Cibaku, lindur në Dibër dhe banues në Tiranë
5-Erlind Prenga, lindur ne Gojan i Madh dhe banues në Tiranë
6-Marinela Kalaja, lindur ne Kruje dhe banues në Tiranë
7-Artur Dani, lindur ne Kruje dhe banues në Tiranë
8-Alfred Cani, lindur në Çidhën dhe banues në Tiranë
9-Igli Çela, lindur ne Librazhd dhe banues ne Tirane
10-Mario Bicja, lindur dhe banues ne Tirane
11- Xhuliano Senko, lindur ne Mukaj dhe banues ne Tirane
12-Ervin Hoxha, lindur dhe banues në Tiranë
13-Tauland Kamberi, lindur në Peshkopi dhe banues në Tiranë
14- Eraldo Kalemaj, lindur në Fier dhe banues në Fier
15. Ermir Koci, lindur dhe banues ne Tirane