24 orë “luftë” për minatorin e bllokuar në Bulqizë, mësohen detaje mbi dinamikën e aksidentit

104
Sigal

Prej më shumë se 24 orësh, Muharrem Plaku, me profesion teknik është bllokuar në një nga galeritë e zonës D në minierën e Bulqizës.

Prej mesditës të së mërkurës, pranë minierës vijon një operacion kërkim shpëtimi.

Por ndërhyrja nga Grupi i Avari Shpëtimit dhe specialistë të Repartit të Inspektim Shpëtim Minierave është e vështirë dhe komplekse.

Nga 61 vjeçari nuk ka asgjë gjurmë, ndërsa çdo minutë që kalon e bën edhe më të paqartë fatin e Muharrem Plakut në thellësitë e minierës.

Detaje të reja ndërkohë janë mësuar mbi dinamikën e aksidentit nëntokë.

61 vjeçari Muharrem Plaku mësohet ishte duke bërë gati frontin e punës për minatorët për shfrytëzimin e kromit, por dyshohet se një masiv i madh inertesh e ka bllokuar.