Njihuni me smartfonët më të mirë për selfie në 2019 testohen në një labotator, ja renditja

132

DxOmark, një laborator francez, i specializuar për fotografi, ka testuar një sërë smartfonësh dhe i ka renditur sipas cilësisë së kamerave të selfie-t.

Laboratori është bazuar te disa kritere e kategori të ndryshme, si vendndodhja, kushtet e dritës, etj. Për këtë arsye, laboratori ka përdorur rreth 1500 foto dhe nga dy orë video.

Për shumë blerës, kamera është një nga faktorët kryesorë kur blejnë një celular, pasi parametrat e tjerë shpesh arrihen edhe nga telefonë jo shumë të shtrenjtë.

Sipas laboratorit, këto janë 10 më të mirë të vitit 2019.

Image

1: Samsung galaxy note 9 – 92 pikë

Image

2: Xiaomi Mi Mix 3 – 83 pikë

Image

3: iPhone Xs Max — 81 pikë

Image

4: Samsung Galaxy S9 Plus – 81 pikë

Image

5: Google Pixel 2 — 80 pikë

Image

6: iPhone X — 74 pikë

Image

7: Huawei Mate 20 Pro — 73 pikë

Image

8: Samsung Galaxy S8 — 71 pikë

Image

9 Huawei P20 Pro — 67 pikë

Image

10 Meitu V6 — 58 pikë