DËNIMI

Një thes flori vodhi Taku .

Një thes kashte – Çakmak Xhaku.

Në qeli po vuan dënimin

Çakmak Xhaku – Taku jashtë ,

Se ai që dha vendimin

S’qe gomar , të hante kashtë .

Ç’TË HEDHËSH , DO TË PRESËSH

Kau i tha kalit pa pritur ,

Me tallje , pa turp e cipë :

“-Si t’ja bëj o mëndjendritur ,

m’u krrimb plot, një thes me kripë ?! ”

Foli kali gjithë serbes :

” – Si them unë bëj , jo ndryshe ,

spërkat kripën çdo mëngjes

veç me qumësht dallëndyshe . ”

FTESË FEJZBUKJANE

“-Mbes’ e zhuzhakut, gjinkalla ,

Prej soj të babit, nga halla,

Ashtu shtruar pjano-pjano ,

Mbaroi shkollën për soprano .

Zërin e saj të pa parë

Ndër koncerte e fejzbuke ,

Pasuar nga kërcimtarë

Të kompleksit me pleshtuke

Doni llai që ta dëgjoni ?

Ju ftojmë të urdhëroni

Fejzbukjane e të tjerë ,

Poshtë shtogut , përmbi ferrë .”

ZEMËRZHURITUR

Fati që kurrë s’i ndriti

E la krejt zemërzhuritur ,

Kur humbi brenda një viti

Gruan dhe lopën papritur .

S’i kushdo tjetër në jetë

Qau ai,si çdo njeri ,

Gruan me lotë të fshehtë

Dhe lopën me logori .

Gjithkush I thoshte “- Të dua ,

(pranë kishte gjithë botën)

ç’pret më ? Të kam gjetur grua ! ”

Dhe askush s’i gjeti lopën .

RINOVIMI

I tha gomçja gomaricës

Ndenë trarët e plevicës :

“-Dëgjo ç’të kërkon kjo gojë

të m’i bësh flokët me bojë ,

shpinë e bark qime për qime

të rinovoj veten time !”

Kur dëgjoi ç’i pat kërkuar

Të shoqes ky i uruar ,

I zoti, me dru e sharrë ,

I rinoi gomçes samarë .

METAMORFOZA E GRUAS

Tha Tiku : “-Kur biem në shtrat,

Gruan time sa një gogël,

E përkëdhel gjithë takt,

Zemra ime, zoçk’ e vogël !

Dhe,kur shtrirë gjer e gjatë,

Mbi dyshekun, bërë gropë,

I them me dy orë natë,

Çou,mjaft fjete moj lopë !

Gruaja,zoçkë njëqind gram,

U gëdhi hipopotam .

ANKIMI I PESHKUT

Foli peshku, u ankua :

“-Nëpër gojë nat’e ditë,

ç’ke moj drejtësi me mua

që më vërtit si mastikë ?!

Mua pa xhep, dhëmbë e duar

Ka këtu edhe motmoti ,

po kërkon moj e uruar

të më ndëshkosh kot së koti ?

Pse më ngarkon si mbipeshë

mëkatë ujqsh, peshkaqenësh,

krokodilësh, gollomeshësh,

monstrash e turli legenësh ?! ”

SURPRIZA ASTRONOMIKE

Dëgjo surprizën e radhës ,

Me të bujshmen e ditës :

“-Vajza e ministre Bardhës

dhe e biznesmeni Kitës ,

Pa i bërë askush prita

sillet me flatrat në erë ,

e zhvendosur nga orbita ,

rreth planeteve të tjerë .

FiTiMTARËT

Duke u grrindur e sharë

Për një hu gardhi të thatë

Keq u rrahën dy fshatarë

Me shkopinj thane të gjatë.

Duke ngrënë ç’pat në arë

Te ata, përpara syve,

Dolën vetëm fitimtare,

Dy gomerët e të dyve .

URA ELEKTORALE

Kur të përroi i mallkuar

Urinoi reja e vetmuar ,

Përlau ballë kryevalë

Veç urën elektorale

Për ta rindërtuar prapë

Në thatësirë e vapë

Zorraxhinjtë e thithlopat

Të kërrejnë sërish votat .