Në ditën e parë të garave të notit thyhen 7 rekorde. Ja tabela e rezultateve sipas moshave për meshkuj dhe femra

663

Kampionati Kombëtar i Notit për fëmijë – Rivalitet dhe rekorde në garën e të vegjëlve

 

Gjergj Vyshka

Kampionati Kombëtar i Notit për fëmijë ka ngritur dje siparin e tij në kompleksin e Pishinave të Akuadromit. Nëntë ekipe, të tilla si Te Stela, Tirana, Teuta, Partizani, Eagles, Vlora Sport Not, Tirana Delfina Sport etj., kanë sjellë në pishinë 150 notarë. Do të konkurrohet në tre kategori moshash, si për djem, ashtu dhe për vajza, të cilat janë të datëlindjeve 2009 e më të vegjël, datëlindja 2007-2008 dhe datëlindja 2005-2006. Skuadrat kanë bërë parakalimin e tyre në ceremoninë e hapjes, teksa më pas u përgatitën për garimin që startoi në orën 10 të mëngjesit, duke vazhduar deri në mbrëmje. Mbi shtatë rekorde janë thyer në ditën e parë të aktivitetit, çka e bën më konkurrues kampionatin kombëtar të fëmijëve, që ka shumë rivalitet e, mbi të gjitha, cilësi. Jo vetëm në pjesëmarrje, por dhe në atë drejtim që bën gjyqtaria e Federatës Shqiptare të Notit. E veçanta e këtij eventi ishte pjesëmarrja e ministres së Arsimit, Sportit dhe Rinisë, Besa Shahini, prania e së cilës, i ka rritur vlerat këtij kampionati të fëmijëve. Prezenca e ministres e ka bërë më të kënaqur dhe Presidentin e Federatës Shqiptare të Notit, Agim Çiraku, i cili më tej tregoi dhe pritshmëritë e tij për këtë kampionat. Kampionati kombëtar i fëmijëve në not përfundon të enjten në mbrëmje për t’i lënë radhën më pas Kupës së Shqipërisë për të rritur, por dhe aktiviteteve ndërkombëtare në radhë.

TABELA E REZULTATEVE TË KAMPIONATIT KOMBËTAR TË FËMIJËVE

KATEGORIA A (DATËLINDJA 2005-2006)

MESHKUJ

100 M STIL I LIRË       ALEKSANDRO MUKA (TEUTA)  59”63

400 M STIL I LIRË       ALESANDRO MUKA (TEUTA)     4’36”69

1500 M STIL I LIRË     XHORXHO MUKA (TEUTA)                   19’33”32

50 M BRETKOSË                  TENI GROSHI (TEUTA)                 35”52

200 M BRETKOSË       HERALD MULLAJ (STELA)           3’27”44

100 M SHPINË             FLAVIO KORA (EAGLES)             1’08”34

200 M SHPINË             FLAVIO KORA (EAGLES)             2’33”65

FEMRA

100 M STIL I LIRË       ELISA KAÇURRI (STELA)             1’09”32

400 M STIL I LIRË       SARA DANDE (STELA)                 4’58”69

1500 M STIL I LIRË     SARA DANDE (STELA)                 19’19”47

50 M BRETKOSË                  TELMA HARSHOVA (STELA)      37”60

200 M BRETKOSË       TELMA HARSHOVA (STELA)      2’57”06

100 M SHPINË             JONA THOMAI (STELA)                1’15”32

200 M SHPINË             JONA THOMAI (STELA)                2’42”00

200 M DELFIN             DEAN THEMOLLARI (TIRANA)   3’21”34

 

KATEGORIA B (DATËLINDJA 2007-2008)

MESHKUJ

100 M STIL I LIRË       ERXHAN LALA (STELA)               1’11”25

400 M STIL I LIRË       ERXHAN LALA (STELA)               5’34”94

50 M BRETKOSË                  MATIAS ALIAJ (EAGLES)             45”22

200 M BRETKOSË       ARDEN MALAVECI (EAGLES)     4’07”85

100 M SHPINË             JORDI GJINI (EAGLES)                  1’23”65

200 M SHPINË             JORDI GJINI (EAGLES)                  2’56”28

200 M DELFIN             HERMES BALLA (STELA)             3’31”78

FEMRA

100 M STIL I LIRË       KALTRA MEÇE (STELA)               1’10”81

400 M STIL I LIRË       KALTRA MEÇE (STELA)               5’18”10

50 M BRETKOSË                  JULKA GJILO (TIRANA)                40”35

200 M BRETKOSË       JULKA GJILO (TIRANA)                3’17”94

100 M SHPINË             ALIS PASKO (TIRANA)                 1’30”17

200 M DELFIN             EMI METALLA (STELA)                3’15”72

 

KATEGORIA C (DATËLINDJA 2009 E MË TË VEGJËL)

MESHKUJ

100 M STIL I LIRË       AJDI LOSHI (VLLAZNIA)               1’21”31

400 M STIL I LIRË       ALMAR NAKO (STELA)                6’36”28

50 M BRETKOSË                  BIORDI RUCI (BUTRINTI)             47”50

200 M BRETKOSË       LAJDI ALLARAJ (PARTIZANI)     3’54”00

100 M SHPINË             ARTI KOÇI (VALA)                        1’56”57

 

FEMRA

100 M STIL I LIRË       JULIA XHAJKO (TIRANA)            1’12”78

400 M STIL I LIRË       LIANA MUKA (STELA)                  6’01”91

50 M BRETKOSË                  ARLA DYRMISHI (STELA)            53”66

200 M BRETKOSË       ADA ÇUKO (STELA)                      4’12”22

100 M SHPINË             DEA LIMAJ (STELA)                      1’38”91

200 M SHPINË             DEA LIMAJ (STELA)                      3’39”33