Në provat e lira për Çmimin e Madh të Singaporit që do të zhvillohet të dielën në pistën “Marina Bay”, dy makinat Red Bull që lënë pas të tjerat, duke konfirmuar të dhënat e edicionit të fundit.

Pas dyshes Riçiardo dhe Verstappen, të ndarë nga njëri-tjetri,dy Ferrari me Vetel dhe Raikonen, janë ndarë nga njëri-tjetri me gjysmë sekonde.

Vetëm vendet 6 dhe 8 për dy pilotët e Mercedes, Hamilton dhe Botas, të cilët garuan me gomat hiper të buta.

Në këto prova, kishte edhe një gabim për Leklerc në fazën finale, i cili preku murin dhe theu pjesën e majtë të makinës.