Evangjeli Veli e mbyll në vendin e tetë

280
Dje në orët e para të mëngjesit me orën shqiptare, në Kampionatin Botëror të Peshëngritjes që po zhvillohet në Anaheim të Kalifornisë në SHBA, ka garuar peshëngritësja shqiptare Evangjeli Veli. Në peshën 58 kg, shtangistja shqiptare e ka mbyllur në vendin e 8-të Botërorin, pasi u rendit në vendin e 9-të në stilin e shkëputjes, në vendin e 7-të në shtytjes, dhe në dygarësh e mbylli në vendin e 8-të. Sot në orët e para të mëngjesit me orën shqiptare, garon peshëngritësi Briken Calja, në peshën 69 kg, bateria A.
Evangjeli Veli, 58 kg
Në stilin e shkëputjes
90kg/ 94kg (x)/ 94kg(x)
Vendi i 9-të
Në stilin e shtytjes
110kg, 113kg(x), 113kg 
Në dygarësh-Vendi i 7-të
Të dielën, 3 dhjetor 2017 
Romela Begaj (A) 69 kg
Erkand Qerimaj(A) 77 kg
Krenar Shoraj (B) 85 kg