Keni armiq? Në rregull. Kjo do të thotë që keni mbrojtur një kauzë në jetën tuaj

219

Urtësi nga Uinston Churchill

Duhet guxim që të ngrihesh dhe flasësh; por po guxim duhet të ulesh dhe dëgjosh. E vërteta është e padiskutueshme. Ligësia mund ta sulmojë, injoranca mund të përqeshë, por në fund ajo mbetet aty.

Nuk është e mjaftueshme që ne të bëjmë më të mirën; ndonjëherë lipset të bëjmë atë që është e nevojshme. Gjatë gjithë jetës kam ngrënë shpesh fjalët e mia, dhe më duhet ta pohoj që ka qenë dieta më e shëndetshme për mua. Keni armiq? Në rregull. Kjo do të thotë që keni mbrojtur një kauzë në jetën tuaj Pacifist është ai që ushqen një krokodil, me shpresën se krokodili do ta hajë të fundit.

Njerëzit pengohen herë pas herë tek e vërteta, por shumica prej tyre ngrihet dhe vazhdon rrugën sikur të mos ketë ndodhur asgjë. Një fjalim i mirë duhet të jetë si këmisha e një gruaje; mjaftueshëm i gjatë për të mbuluar subjektin, dhe mjaftueshëm i shkurtër për të ngjallur interes. Suksesi nuk është përfundimtar, dështimi nuk është fatal: ajo që ka rëndësi është guximi për të vazhduar.