Pedagogu i Shkodrës në protestë: Studentë, mos u mashtroni nga premtimet boshe, finalizojini marrëveshjet

392

Pedagogu Arben Prendi i  universitetit “Luigj Gurakuqi’ është bashkuar me studentët në protestën që po organizohet sot në qytetin e Shkodrës.

Pedagogu e mbështeti protestën dhe sugjeroi që kërkesat të shtoheshin dhe protesta të vazhdonte deri në një marrëveshje me shkrim me shtetin, si e vetmja mënyrë që  vendimet të merrnin formë ligjore.

“ Solidarizohemi me të gjitha kërkesat tuaja, janë të drejta, legjitime, mos u mashtroni nga premtimet me fjalë boshe, – tha Prendi. – E drejta e protestës është e drejtë themelore e njeriut.

Mos u frikësoni. Unë do të kisha thënë që të shtoni edhe kërkesa të tjera, sepse tani është momenti që shumica e tyre zgjidhen. Për shembull do të sugjeroja që të hiqet mesatarja, nota 7 që është vendosur nga Ministria e Arsimit pa u konsultuar me universitetin për pranimet e reja, gjë e cila rrezikon mbylljen e disa degëve të universitetit tonë. Mbyllja e universitetit, e disa degëve ka kulmuar me një krizë të madhe në arsimin e lartë shqiptar. Ju jeni pjesa më e kulturuar e shoqërisë shqiptare. Ju keni mundësinë për të prurë ndryshime të rëndësishme për shoqërinë tonë sot.

Vazhdoni protestën tuaj deri në plotësimin e kërkesave që duhet të finalizohen deri në marrëveshje me shkrim. Vetëm marrëveshja me shkrim i jep formë ligjore akteve që do të fitoni ju në ditët e protestës.

Do të kisha dashur që të ishin edhe më shumë kolegë të mi këtu, por me siguri ata ju solidarizohen nga larg. Shtoni kërkesat dhe të jenë të paraqitura me shkrim!”