Yndyra e kafshëve, karotat dhe veza kurojnë më mirë se ilaçet infarktin

261

SHKENCAVE MJEKËSORE NË PIZA/ Shenjat paralajmëruese të infarktit janë dhimbjet në lukth, kolla dhe të ënjturat

Yndyra e kafshëve, karotat dhe veza kurojnë më mirë se ilaçet personat që kanë pësuar një infarkt, pasi ndihmojnë në rigjenerimin e elementëve kardio-vaskularë. Kështu thotë një studim i laboratorit të Shkencave Mjekësore në Piza, që nxjerr në pah përfitimet nga disa ushqime të caktuara për ata që kanë pësuar një infarkt dhe që mund të evitojnë, ose të kufizojnë, konsumimin e ilaçeve. Projekti, ende në fazë zhvillimi, është ilustruar në ditën e parë të një seminari që po zhvillohet në qytetin italian dhe e ka marrë nismën nga studime që kanë treguar se si elementë jo shumë plastikë, si zemra dhe truri, kanë aftësi autogjeneruese të ulët qelizash staminale…

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të gazetës Terlegraf