Vitamina D ndihmon plagët

154
Vitamina D mund të jetë një mënyrë e thjeshtë dhe me pak kosto për të ndihmuar në shërimin e plagëve të djegies. Ky ishte përfundimi i studimit që shqyrtoi efektet e vitaminës D në shërimin e dëmtimit të lëndimeve.
Hulumtimi, u drejtua nga Instituti i Inflamacionit dhe Plakjes në Birmingham, Mbretëria e Bashkuar. Djegiet janë plagë në lëkurë dhe inde të tjera që shkaktohen nga nxehtësia duke përfshirë ekspozimin ndaj një flake ose zjarri.
Trajtimi me vitaminë D po konsiderohet një mënyrë efektive por edhe me një kosto të ulët.