Veprimet që na shkatërrojnë gjumin e natës

144

Jo rrallë herë ndodh që të jemi shumë të lodhur e megjithatë përsëri nuk mundemi të flemë. Kjo nuk do të thotë që ka ndonjë problem me ne,përveç se nëse kemi Insomia (sëmundje pagjumësie)

E gjitha kjo mund të ndodhë për shkak të disa veprimeve të pakujdesshme që bëjmë.

Pirja e kafesë pasdite
Kafeja e pasdites mund të duket një mënyrë e shkëlqyer për të qëndruar të përqendruar edhe në orët e fundit të ditës së punës, por në të vërtetë trupi merr gjashtë orë për të përpunuar dhe eliminuar vetëm gjysmën e kafeinës së konsumuar

 

Darka e bollshme
Të hash shumë, sidomos pak orë para se të shkoni në krevat, nuk parashikon një fjetje të mirë, “sepse trupi është projektuar për të tretur ushqimin, në këmbë ose ulur, dhe jo shtrirë

Pini shumë
“Alkooli është aleati numër një për të fjetur, por kjo nuk do të thotë se është një ndihmë pozitive, – komenton Breus – sepse në qoftë se është e vërtetë se ata që pinë alkool i zë gjumi, është po aq e vërtetë se nuk arrijnë fazat më të thella të gjumit. Dhe fakti që ngrihen të turbullt dhe me dhimbje koke është për shkak të mungesës së gjumit të thellë

Darkë shumë pikante

Ekzagjerimi me ushqim djegës mund të shkaktojë urth ose probleme të tretjes, të cilat në mënyrë të pashmangshme përfundojnë duke prishur gjumin