Uthulla e hudhrës kuron sëmundjet e zemrës, tensionit, zorrëve

1532
Këtë recetë e ka zbuluar komisioni i ALECSO-s, i Kombeve të Bashkuara në Ausev, pikërisht në vitin 1972. Kjo recetë është përkthyer thuajse në të gjitha gjuhët e botës, dhe ekzistenca e saj daton që 4000/5000 vjet para erës sonë.
Përgatitja e uthullës së hudhrës në shtëpi
Merr 200 ml uthull molle dhe 200 gram hudhra të qëruara dhe të shtypura dhe i vendos në një kavanoz prej qelqi që mbyllet mirë me kapak dhe nuk i futet ajri, por duke lënë një hapësirë prej 4-5 cm nga kapaku i kavanozit e deri te niveli i uthullës me gjithë hudhër që gjendet brenda në kavanoz. Pastaj e mbyll mirë kapakun dhe e vulos, pastaj e vendos në frigorifer dhe e lë aty për 10 ditë pa e hapur. Pastaj në ditën e dhjetë e hap dhe e filtron uthullën, i largon hudhrat ndërsa lëngun e fut përsëri në vazo dhe e mbyll përsëri mirë, pastaj e vendos në frigorifer dhe e lë për dy ditë. Në ditën e tretë është gati për përdorim.
për më tepër lexoni Gazetën Telegraf 
Sigal