Ushtrimet që qetësojnë dhimbjet e kurrizit

141

Shkaqet e dhembjeve të shpinës janë shumë të shpeshta për shkak të qëndrimit të keq dhe mënyrës së jetës

Problemet e dhembjeve të shpinës janë shumë të shpeshta për shkak të qëndrimit të keq dhe mënyrës së jetës, prandaj për mbrojtjen dhe përmirësimin e gjendjes së kurrizit është e domosdoshme të bëhen ushtrime për kurriz, së paku herë pas here. Teknikat e gabueshme, kur bëhen ushtrime, gjithashtu mund të shkaktojnë tendosje të shpinës suaj dhe të shkaktojnë dhembje. Para fillimit duhet ngrohur me ushtrime për ngrohje. Qëndroni me këmbë të lakuara në gjerësi të kërdhokullave me gjunjë të lakuar pak, duke mbajtur shpinën drejt. Ngrini duart gjithnjë derisa bërrylat të arrijnë në nivel të shpatullave, mbani 2 sekonda, pastaj ngadalë kthehuni në pozitën fillestare. Përsërisni 15 herë.

Ushtrimi mund të bëhet edhe pa pesha.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf