Ushqimi i yndyrshëm, shkak për zhvillimin e tumorit të gjirit

333

STUDIM AMERIKAN/ Të gjitha vitaminat që kurojnë sëmundjet e femrave që nga problemet me kockat deri te stresi

Ushqimi i yndyrshëm mund të ndikojë në rritjen e rrezikut për prekje nga tumori i gjirit. Studime të realizuara nga Shkencëtarë Amerikanë kanë dëshmuar se gratë, ushqimi i të cilave ka përfshirë më shumë yndyra, kanë qenë 15% më të prira për të zhvilluar tumorin e gjirit se sa gratë, të cilat kanë ngrënë më pak yndyra. Edhe pse kjo përqindje e ngritjes është modeste krahasuar me numrin e përgjithshëm të rasteve, studiuesit sugjerojnë gratë të fokusohen më shumë në humbjen e peshës së tepërt se sa në uljen e ushqimit me yndyra. Si meshkujt ashtu edhe femrat kanë nevojë për të gjitha vitaminat dhe mineralet për të funksionuar normalisht. Por, trupi i femrave është më i nevojshëm për disa prej tyre. Ja cilat janë ato:

Magnezi

për më tepër lexoni gazetën telegraf