ULÇERA-Ushqimet që kurojnë sëmundjen

124

Ushqimet që kurojnë sëmundjen e Ulçerës

1-Banania jo e pjekur. Ajo
favorizon shërimin e ulçerës gastroduodenale të lehtë.
2-Duhet të ndiqet një ushqim i ekuilibruar, i pasur në zarzavate dhe fruta që të
kenë vitamina C, e njohur kjo për mbrojtjen e mukozës së stomakut.
3-Në të kundërtën duhen kufizuar proteinat shtazore dhe dhjamërat.
4- Mishi, peshku ose veza duhen marrë vetëm një herë në ditë.
5-Duhet përdorur çaji nga bima e njohur e Bar-Bletës.