Udhezues ekzaminimi per semundjet seksualisht te transmetueshme (SST)

153

Gjysma e adoleshentëve seksualisht aktivë, marrin sëmundje seksualisht të transmetueshme para moshës 25 vjeç

 A e dini që rreth gjysma e adoleshentëve dhe të rinjve seksualisht aktivë marrin një sëmundje seksualisht të transmetueshme përpara moshës 25 vjeç dhe shumë prej tyre nuk e kanë idenë? Nëse keni marëdhenie seksuale, atëhere duhet të mendoni për sëmundjet seksualisht të transmetueshme (SST). Meqënëse shumica e SST-ve nuk kanë  shenja te dukshme, e vetmja mënyre për t’ i njohur ato është kryerja e ekzaminimeve. Mos u shqetësoni, ekzaminimi është absolutisht kofidencial.

Disa SST, varen nga faktorët tuaj individual të rrezikut. Disa udhëzime për periudhën e kryerjes së ekzaminimeve jepen më poshtë: – SST që duhet të ekzaminoni çdo vit dhe/ose përpara fillimit të një marrëdhënie të re seksuale janë:

Chlamydia

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf