Tumori i qafës së mitrës, mbrojtja nga shkaktarët dhe roli i Pap-Testit

262

INTERVISTA/ Flet për “Telegraf”, Dr. Irena Berati, mjeke gjinekologe në Qendrën Shëndetësore Nr. 9

Tumori i qafës së mitrës ndodh kur qelizat e qafës së mitrës fillojnë të rriten në mënyrë jo normale dhe të pakontrolluar. Pjesa më e madhe e rasteve kapet në fazë të avancuar, sepse dhe shenjat e shfaqjes së sëmundjes nuk duken që në fillim të procesit. Por sesa i shpeshtë është tumori i qafës së mitrës, cili është shkaku i tij, kush janë femrat më të rrezikuara dhe si duhet të mbrohemi i shpjegon në një intervistë për Suplementin Shëndetësor Dr.Irena Berati, mjeke gjinekologe në Qendrën Shëndetësore Nr. 9.

Shkrimin e plotë mund ta lexoni në brendësi të “Telegraf” print