Tumori i gjirit, shenjat e para dhe 5 format e trajtimit

386

VRASËSI “SEKRET”/ Është shkaktari më i shpeshtë i vdekjes te gratë e moshës 45-55 vjeçe

Tumori i gjirit është sëmundja më e shpeshtë prej sëmundjeve kanceroze te gratë. Njëkohësisht është shkaktari më i shpeshtë i vdekjes te gratë e moshës 45-55 vjeç.

Shenjat dhe simptomat më të shpeshta të kancerit të gjirit

• Kokrra (masa) që preket – tumori, që nuk dhemb zakonisht, është shenja më e shpeshtë e tumorit të gjirit.

• Nëse nga maja e gjirit (thithit) rrjedh sekret me ngjyrë të kuqe si gjaku, vet gjaku apo lëng ngjyrë ndryshku, është shenjë tjetër dyshuese për tumor të gjirit.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf