Studimi, ja çfarë i ndodh organizmit kur nuk hani peshk

63
Studiuesit në Britani të Madhe tërheqin vërejtjen që njerëzit të cilët nuk hanë mjaft shpesh peshk rrezikohen nga sëmundje serioze.
Sa shpesh duhet patjetër të hani peshk?
Është e nevojshme së paku dy herë në javë të hamë peshk, së paku një racion të jetë peshk deti, i pasur me vaj peshku, si p.sh. salmon dhe ton.
Peshku është i pasur me vitamina dhe minerale dhe ndihmon në shkrirjen e yndyrave në organizëm.
Nëse nuk merrni mjaft omega 3 të thartirave yndyrore të cilat i përmban peshku, rrezikoni sëmundjen e zemrës dhe sëmundjen e trurit.
Gjithashtu është treguar që, nëse nga ushqimi eliminoni peshkun dhe hani vetëm mish të kuq, rrezikoheni edhe më shumë nga tumoret, sesa ata të cilët hanë së paku dy herë në javë.