Studimi i ri/ Kanceri i gjirit pa kimio, i mundshëm në 70% të rasteve fillestare

309
Woman with breast cancer awareness ribbon

Studimi i quajtur “Tailor X” u prezantua në Kongresin e 54 Botëror të Onkologjisë Amerikane, pikërisht për të përcaktuar praktikën klinike dhe kujdesin për pacientin, shkruan TGCom.

Në Itali, rreth 3 mijë gra me këtë neoplazmë do të ishin në gjendje të shmangnin kimioterapinë çdo vit  në bazë të testit të ri.

Pas operacionit kirurgjikal mund të jetë e nevojshme ormoneterapia, kryer mbi 10,273 gra me formën më të zakonshme të sëmundjes. Studimi do të ketë një impakt të menjëhershëm.

Tumore seno "chemio-free", possibile nel 70% dei casi in fase iniziale

Nuk është parë ndonjë përmirësim në aspektin e mbijetesës nga sëmundja kur kemios iu shtua terapia hirmonale.

Para testit, thotë udhëheqësi i studimit Joseph Sparano, i  Qendrës së Kancerit “Albert Einstein” në Nju Jork, ka pasur paqartësi në lidhje me atë që duhet të ishte terapia e duhur për gratë.

Tashmë studimi jep një përgjigje definitive: Që vetëm terapia hormonale nuk ishte aq efektive sa kimioterapia plus terapinë hormonale.